Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsreepjes met krieltjes en sperzieboontjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
g
panklare sperzieboontjes
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
400
g
hollandse kalfswok-reepjes
▢
1
duopak voorgekookte krieltjes à 700 g
▢
125
ml
demi crème fraîche
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
2
eetlepel(s)
fijngeknipte bieslook
Instructies
Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout in ± 7 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de met peper en zout bestrooide vleesreepjes omscheppend bruin.
Neem het vlees uit de pan en voeg 1 eetlepel olie toe.
Bak de aardappeltjes hierin ± 7 minuten.
Voeg de sperzieboontjes toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg de vleesreepjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Klop in een kom de crème fraîche met de mosterd en schep het door het gerecht.
Warm het gerecht goed door, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Domaine de la Muscadière, rood, Côtes du Rhône, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees