Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzel met romige oesterzwammen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
schoongemaakt en geraspt
▢
1
scharrelei
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
tarwebloem
▢
3
eetlepel(s)
paneermeel
▢
4
kalfsschnitzels
▢
4
eetlepel(s)
Bak & Braad vloeibaar
▢
150
g
oesterzwammen
in reepjes
▢
1½
dl
kookroom
Instructies
Roer de citroenrasp met het ei en peper en zout naar smaak in een diep bord los.
Doe de bloem in een ander diep bord en het paneermeel in een derde diep bord.
Wentel de schnitzels eerst door de bloem, klop ze af en haal ze door het eimengsel.
Wentel ze vervolgens door het paneermeel en druk het met vlakke hand aan.
Verhit de Bak & Braad op halfhoog vuur en bak de schnitzels in ± 5 minuten aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de oesterzwammen 3 minuten in het bakvet.
Roer de room erdoor en breng de paddenstoelen op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappelen en doperwtjes.
Wijnadvies:
Bourgogne, Pinot Noir, rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees