Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel bietenstamppot met gebakken appel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kg
aardappels
kruimige, geschild en in stukken
▢
2
appels
geschild en in dunne partjes
▢
1
eetlepel(s)
azijn
kruiden-
▢
4
eetlepel(s)
Bak & Braad vloeibaar
▢
500
g
bieten
ontveld
▢
4
dpl bloedworst
bak- of speklapjes, magere
▢
1
laurierblad
▢
peper
▢
1
ui
gesnipperd
▢
zout
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Giet de aardappelen af.
Laat de aardappelen uitdampen.
Rasp de bieten grof.
Verwarm de bieten met 2 el water, azijn, laurierblad en peper en zout naar smaak.
Verhit de helft van het vloeibare bakvet.
Fruit de ui al omscheppend 5 minuten in het verwarmde bakvet.
Voeg de appelpartjes toe.
Bak de appelpartjes al omscheppend lichtbruin.
Bak de bloedworst aan beide kanten bruin en knapperig in de rest van het bakvet.
Stamp de aardappelen met de bieten (zonder het laurierblad) fijn.
Schep het appelmengsel door de bieten.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de knapperig gebakken bloedworst of magere speklapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Domaine du Colombier, Côtes du Rhone Chusclan
Voedingswaarden
Calories:
895
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
90
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees