Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoetzure groenten met biefstuk
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
fijngehakte teentjes knoflook
▢
150
gram
gepelde sjalotten
▢
200
gram
panklare sperziebonen
▢
200
gram
stukjes gesneden worteltjes
▢
½
dl
kruidenazijn
▢
4
eetlepels
Chinese sojasaus
▢
1
dl
runderbouillon
van tablet
▢
1
laurierblad
▢
2
theelepels
suiker
▢
400
gram
rundvleesreepjes
▢
peper en zout
▢
water
▢
maïzena
Instructies
Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak hierin al omscheppend 2 fijngehakte teentjes knoflook en 150 gr gepelde sjalotten 5 minuten.
Voeg 200 gr panklare sperziebonen en 200 gr in stukjes gesneden worteltjes toe en bak die 5 minuten mee.
Schenk 1/2 dl kruidenazijn, 4 eetlepels Chinese sojasaus en 1 dl runderbouillon
(van tablet) bij de groenten en breng het geheel aan de kook.
Voeg 1 laurierblad, 2 theelepels suiker en wat peper en zout toe.
Doe de groenten over op een bord en houd ze warm.
Bak 400 gr rundvleesreepjes met 1 theelepel grofgemalen peper en wat zout al omscheppend in 2 eetlepels olie in ± 5 minuten bruin.
Voeg de groenten toe en schep goed om.
Bind de saus met met wat water aangelengde maïzena.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland