Halveer de paprika en ontdoe de beide helften onder de kraan van de pitjes
Snij vervolgens de paprika in reepjes en de reepjes daarna in stukjes
Doe dit in een appart bakje
Haal de schil van de ui
Snipper de ui
Rasp de teentjes knoflook bij de ui in
Laat de bruine bonen vast uitlekken in een vergiet
Zet een braadpan op halfhoog vuur
Doe de 3 eetlepels zonnebloemolie in de pan
Fruit de uiensnippers met de knoflook 3 minuten
Draai het vuur hoog
Doe de 500 gram erbij en bak het rul
Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe tijdens het rul bakken
Bak op het eind de paprika mee
En bak als het gehakt gaar is nog 3 minuten door
Doe dan de tomatenblokjes erdoor
Voeg de 4 theelepels paprikapoeder en de halve theelepel chilipoeder toe
Doe de uitgelekte bruine bonen erdoor
En het blikje tomatenpuree
En tenslotte de 100 millimeter water
Warm het geheel even goed door
Notities / Tips / Wijnadvies
Volgens mijn dochter is dit een Chileens recept omdat het met chili begint
Ik vind bruine bonen typisch Hollands dus tja.
Ik heb het al vroeg in de middag gemaakt kunnen de lekker intrekken voor het avondeten
Wij eten er vanavond rijst bij, maar het is ook lekker met aardappelpuree