Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkool en broccolistamppot
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
kruimig kokende aardappelen
geschild en in stukken
▢
zout
▢
2
zakken bloemkool/broccoliroosjes à 300 g
▢
4
schouderkarbonades
▢
chilipoeder
(versgemalen) peper
▢
2½
eetlepel(s)
Baken & Braden vloeibaar
▢
1
zakje
Knorr vleesjus met pittige kruiden
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes en kook ze in water met zout ± 5 minuten beetgaar.
Wrijf de karbonades in met chilipoeder en peper en zout naar smaak en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
Neem het vlees uit de pan, voeg 2½ dl heet water en de jusmix toe en bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen en de groenten af en vang het kookvocht van de groenten op.
Stamp de aardappelen grof en schep er de groenten en zoveel van het opgevangen kookvocht door zodat een lekker smeuïg stamppotje ontstaat.
Serveer met het vlees en de jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Schep 1 eetlepel kerriepoeder door de stamppot en bestooi met gefruite uitjes.
Wijnadvies:
Huiswijn, Spanje, rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot