Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cups met pina colada-ananasroom en meloen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
reep witte chocolade van 75 g
in stukjes
▢
4
dessertcups
Hamlet Venetia, doos van 6 stuks
▢
1
eetlepel(s)
geraspte kokos
Conimex, zakje
▢
1½
dl
slagroom
▢
½
dl
Piña Colada
Siebrand, fles van 70 cl
▢
2
eetlepel(s)
ananas stukjes
blikje, uitgelekt en fijngehakt
▢
1
bakje meloenmix
250 g
Instructies
Doe de gebroken chocolade in een hittebestendige kom.
Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en verwarm het mengsel al roerend op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
Neem de kom van de pan en laat het tot dik vloeibaar afkoelen.
Bestrijk de binnenkant van de cups met een keukenkwastje met een dun laagje chocolade en laat deze drogen.
Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de Piña Colada erdoor en schep de ananas erdoor.
Verdeel de crème over de dessertcups.
Zet de cups elk op een bord.
Garneer met de meloen en bestrooi met de kokos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht