Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecôte met knoflookboter
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bol knoflook
▢
50
g
boter
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
1
bos(jes)
worteltjes
schoongemaakt en in schuine plakjes
▢
4
entrecôtes
▢
2
zakjes Maggi aardappelpuree à la minute
pak à 3 zakjes
▢
1
zak
zomerse ijsbergmelange
▢
1
bakje 1000 islands sladressing à 90 g
Instructies
Leg de knoflook in een voorverwarmde oven (225 °C) en pof hem ± 15 minuten totdat de knoflook zacht is.
Snijd de onderkant van de bol knoflook en druk de teentjes uit de vliesjes.
Prak ze met zout naar smaak door de boter.
Kook de worteltjes in water met zout in ± 5 minuten beetgaar en giet ze af.
Bestrooi de entrecôtes met peper en zout en grill ze in een grillpan aan beide kanten bruin en in ± 5 minuten rosé.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzigen op de verpakking.
Schep de slamelange met de dressing door elkaar.
Verdeel de knoflookboter over het vlees en serveer met de worteltjes, de salade en de aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Schep 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie door de puree.
Wijnadvies:
Andes peaks, cabernet sauvignon, Chili
--------------------------------------------------------------------------------------------------