Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken rijst met vleesreepjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
pandanrijst
▢
zout
▢
5
eetlepel(s)
oosterse roerbakolie
▢
400
g
rundvleesreepjes
▢
1
zak
champignonroerbak
à 400 g
▢
½
flesje
Conimex woksaus Japanse teriyaki
à 175 ml
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
Giet de rijst zonodig af en laat hem uitdampen en afkoelen.
Verhit de helft van olie in wok en roerbak het vlees al omscheppend ± 2 minuten op een hoog vuur.
Schep het vlees uit de wok.
Verhit de rest van de olie en bak de champignonroerbak ± 1 minuut op een laag vuur.
Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat hij door en door warm is.
Schep het vlees erdoor en verwarm alles kort.
Verdeel de rijst over ruime kommen en druppel de teriyakisaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi met fijngesneden korianderblad.
Wijnadvies: Kaapse Vreugd, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees