Een zelfgemaakte patat kapsalon is heel makkelijk thuis te maken en dit recept is met de zelfgemaakte knoflooksaus en de frisse salade zeker zo lekker als die van een goefe grillroom
Bak in 1 wok de shoarma in 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur gaar en droog
Draai het vuur uit als de shoarma drooggebakken is
Bak in een andere wok de ui met de paprika op hoog vuur in ook 2 eetlepels olijfolie
Voeg een snufje zeezout
Wat versgemalen zwarte peper
En 1 theelepel djintan toe
Meng het geheel goed en bak het al roerend 3 minuten
Doe dan de champignons erbij en zet de wok op een zacht pitje met de 25 gram ongezouten roomboter erbij
Bak ondertussen ook de frieten in de frituurpan
Wanneer de frieten klaar zijn gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal verdelen
Daarover de shoarma gelijkmatig verdelen
En het mengsel van de ui met de paprika en champignons
Als laatste de geraspte kaas er gelijkmatig er over verdelen
En de schotel boven in de oven 5 minuten onder een gloeiend hete grill zetten
Notities / Tips / Wijnadvies
Een heerlijke "fastfood" maaltijd om zelf te maken en echt een goede grillroom kan niet op tegen een zelfgemaakte patat kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus en een frisse salade.
Een snackbar al helemaal niet