Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes in tomatensaus van C1000
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
gekruid gehakt
▢
8
eetlepel(s)
paneermeel
▢
1
kg
panklare vastkokende aardappelen
▢
zout
▢
3½
eetlepel(s)
Bak & Braad vloeibaar
▢
1
pakje
tomato frito
Heinz
▢
1
schaaltje
uien gesnipperd à 175 g
▢
2
zakken panklare andijvie à 400 g
Instructies
Meng het gehakt met het paneermeel en 3 eetlepels koud water en vorm er stuitergrootte balletjes van.
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Verhit 2 eetlepels van het bakvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Voeg de tomato frito toe en laat de gehaktballetjes ± 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit de rest van de olie en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg de andijvie toe en laat de groente al omscheppend slinken.
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Serveer de gehaktballetjes met de andijvie en de aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Canaletto, rosado, rosé, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees