Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse hamburger
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
panklare vastkokende aardappelen à 1 kg
▢
zout
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
½
eetlepel(s)
gedroogde provençaalse kruiden
▢
1
zak
panklare sperziebonen à 500 g
▢
4
mega hamburgers
▢
2
trostomaten
in plakjes
▢
1
bakje a à 200 g
Petri
▢
½
bakje tuinkers
Instructies
Snijd de aardappelen (met een golfjesmes) in plakjes en kook ze 5 minuten in water met zout.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Bak ze verdeeld over 2 koekenpannen in 4 eetlepels van de olie goudbruin en gaar.
Bak de kruiden mee.
Kook intussen de sperziebonen in water met zout ± 7 minuten beetgaar.
Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie en grill ze in een hete grillpan aan beide kanten bruin en rosé of net gaar.
Verdeel de plakjes tomaat en de zatziki erover.
Knip de tuinkers van het matje en strooi het over de zatziki.
Serveer met de gekookte sperzieboontjes en de gebakken aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Duc de Termes, rosé, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Griekenland