Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsschnitzel met rozijnen-balsamicosaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfsschnitzels
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
2
eetlepels
olijfolie traditioneel
▢
2
eetlepels
rode balsamicoazijn
▢
2
dl
kippenbouillon
van een tablet
▢
2
theelepel
appelstroop
▢
3
eetlepels
blanke rozijnen
▢
2
eetlepels
geroosterde pijnboompitten
Instructies
Leg de schnitzels tussen twee stukken folie op een plank en klop ze met een breed plat mes of de bodem van een zware steelpan nog dunner uit.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten 1-2 minuten op een hoog vuur.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg de azijn, de bouillon, de appelstroop en de rozijnen toe en breng alles aan de kook.
Laat de saus op een laag vuur ± 3 minuten zachtjes koken.
Schenk de saus over de schnitzels en garneer met de pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en een salade van rucola met tomaat en een kant en klare balsamicodressing.
Wijnadvies:
Giacondi Nero d’Avola Sangiovese, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees