Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsstoof met dadels en sinaasappel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
handsinaasappels
▢
250
g
dadels
ontpit
▢
500
g
kalfslappen
in dobbelstenen
▢
1
deciliter
runderbouillon
van een tablet
▢
½
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
1
kaneelstokje
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
1
bakje verse koriander à 15 g
Instructies
Schil 2 sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Pers de andere sinaasappel uit.
Snijd de dadels in vieren.
Breng het vlees met de bouillon, het sap, de komijn, de gemalen koriander, het kaneelstokje en peper en zout naar smaak in een stoofpan aan de kook.
Voeg de dadels toe en laat het vlees in ± 90 minuten helemaal gaar stoven.
Schep de sinaasappelpartjes en de gehakte koriander erdoor en warm kort door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met couscous en roergebakken courgette met knoflook en verse munt.
Wijnadvies:
Golden Kaan, Cabernet Sauvignon, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Stoofpot
/
Vlees