Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde courgette, zoete
Porties:
2
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
courgettes
▢
200
gram
basmati rijst
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
kruidnagelen
▢
5
versgemalen zwarte peper
▢
½
kaneelstokje
▢
3
kardemompeulen
▢
2½
centimeter
verse gember
▢
5
draadjes saffraan
▢
6
gedroogde abrikozen
1 nacht in water geweekt
▢
amandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe alle specerijen (kruidnagelen, peperkorrels, kaneel, kardemom, gember) in een thee-ei en voeg dit toe aan de te koken rijst.
Snipper de ui, plet de knoflook en snijd de abrikozen fijn.
Voeg al deze ingrediënten toe aan de rijst.
Hol de courgettes ondertussen uit en bestrooi ze met zout.
Laat tien minuten staan.
Dep de courgettes vervolgens droog en vul ze met de rijst.
Bestrooi met fijngesneden amandelschaafsel.
Vet een braadslee in en leg de gevulde courgettes erin.
Laat in tien minuten mooi bruin kleuren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
Land van herkomst
Fusion
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch