Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gezonde groenten bij het kerstdiner
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
winterwortel voor de kleur
▢
bleekselderij
▢
veel venkel
▢
wat
prei
▢
aardappels
▢
eventueel knolselderie
Instructies
Dit recept laat zich naar gelang het aantal eters heel eenvoudig uitbreiden, de basis blijft hetzelfde, en bestaat uit groenten van het seizoen.
Het kan zeker twee dagen van te voren klaargemaakt worden, daar wordt de smaak alleen maar lekkerder van.
Maak de groenten voor zover nodig schoon, en hak ze in blokjes of schijfjes.
Giet goede olijfolie in de pan en laat de groenten, onder af en toe omroeren, glazig worden, tot ze vrijwel gaar zijn.
Voeg wat takjes tijm en rozemarijn toe en zout en peper.
Blus op het laatst af met een glaasje witte wijn.
Doe de deksel op de pan en zet die op het balkon of in de tuin (of de ijskast als daar nog plek is) tot het diner begint.
Doe de groenten in een mooie ovenvaste schaal en zet die, voor iedereen aan tafel gaat, bij het voorgerecht, in een voorverwarmde oven (200 graden).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst