Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mongoolse amandel-wokschotel
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
100
g
sperzieboontjes
▢
1
klein blikje
maïskolfjes
▢
2
eetlepel(s)
wokolie
▢
180
g
tofu reepjes licht gekruid
▢
45
g
blanke amandelen
▢
3
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
eetlepel(s)
sesamolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snijd de ui in dunne ringen en de bleekselderij in schuine plakjes.
Haal de boontjes af en snijd ze doormidden.
Laat de maïskolfjes uitlekken en snijd ook deze doormidden.
Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes 2 minuten.
Voeg daarna de ui, bleekselderij, sperzieboontjes, maïs en amandelen toe en roerbak 3 minuten.
Zet dan het vuur laag en schenk de sojasaus bij de groenten.
Laat het geheel 3 minuten sudderen.
Schep er op tot slot de sesamolie door en breng op smaak met zout en peper.
Deze schotel combineert heerlijk met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch