Verkruimel de gist in een kommetje en roer er 1 1/2 dl melk door.
Doe 100 gr boekweitmeel in een schaal en roer het gistmengsel erdoor.
Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1-1 1/2 uur rijzen.
Roer de eidooiers los met de suiker en zout.
Laat 15 gr boter in 1 dl melk smelten en klop dit samen met het dooiermengsel door het gerezen beslag.
Schep er de bloem en 50 gr boekweitmeel door en klop het beslag enkele minuten door.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Laat het beslag afgedekt nog 20-30 minuten rijzen.
De blini's bakken:
Smelt in het koekepannetje een klontje boter, schenk zoveel beslag in de pan tot de bodem net is bedekt en bak de blini aan de onderkant bruin.
Keer hem en bak de andere kant.
Bak de overige blini's op dezelfde wijze.
Beleg de blini's met plakjes gerookte zalm en een schepje crème fraîche.
Bestrooi ze met fijngehakte bieslook.
Of bak de blini's in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
Beleg de blini's met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Of bak de blini's in de poffertjespan. Roer 1 1/4 dl crème fraîche los met zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 1 eetlepel fijngehakte dille.
Beleg de blini's met een lepeltje van deze kruidige crème fraîche, een takje dille en enkele zalm-eitjes.