Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boeuf Stroganoff 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
runderfilet
in reepjes gesneden van 5 cm lang en 12 mm dik
▢
60
gram
boter
▢
1
kleine
ui
in papierdunne schijfjes
▢
1
eetlepel
meel
▢
1
theelepel
droge mosterd
▢
225
ml
verrijkte runderbouillon
▢
4
eetlepels
zure room
▢
zout
▢
zwarte peper
uit de molen
▢
peterselie
Instructies
Laat 30 gr boter in een zware braadpan smelten en sauteer de uischijfjes tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
Voeg het vlees toe en bak het op een hoog vuur enkele minuten.
Kruid met peper en zout.
Haal van het vuur, maar houd het warm.
Smelt de rest van de boter in een kleine sauspan.
Meng het meel en de droge mosterd en klop dit in de boter.
Kook 1 minuut en voeg dan geleidelijk de bouillon toe; blijf roeren tot er een tamelijk dikke saus is ontstaan.
Meng al roerend de zure room erin.
Giet de saus over het vlees en maak het geheel warm, maar breng het niet aan de kook.
Stort het op een voorverwarmde dienschotel en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
N.b.:
U kunt champignons aan de bereiding toevoegen, maar dan wijkt u wel af van het originele recept
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Rusland