Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pommes de terre à la Bercy
(aardappels Berny)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
aardappels
▢
50
g
geschaafde amandelen
▢
paneermeel
▢
50
g
boter
▢
1
eetlepel(s)
truffelschillen
▢
3
eieren
▢
bloem
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de aardappels, was ze, snij ze in vieren.
Kook de aardappels in weinig water in 20 minuten gaar.
Hak ondertussen een flinke eetlepel amandelen fijn, evenals de truffelschillen.
Als de aardappels gaar zijn maken we er een puree van.
Voeg de boter bij de puree.
Voeg peper en nootmuskaat toe en laat op het vuur wat indrogen onder voortdurend roeren met een houten lepel.
Laat daarna de puree een beetje afkoelen.
Breek 2 eieren, bewaar de witten en voeg een dooier bij de puree.
Roer hem erdoor en dan de volgende dooier.
Voeg de truffelschillen en gehakte amandelen toe.
Meng goed om een homogene massa te verkrijgen en laat verder afkoelen.
Breek het laatste ei in een bord en de twee witten erbij en een beetje olie en wat water en klop ze goed los.
Doe in een ander bord de rest van de amandelen gemengd met een gelijke hoeveelheid paneermeel.
Strooi wat bloem op tafel, maak hierin balletjes van de puree.
Rol eerst door het ei en dan door het paneermeel met amandelen.
Bak de aardappels in een friteuse van 175ºC mooi bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch