Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Pommes de terre dauphine
(aardappels dauphine)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de puree
▢
1
kg
aardappels
▢
2
eieren
▢
nootmuskaat
▢
100
g
boter
▢
zout
▢
peper
voor het kookdeeg
▢
1½
deciliter
water
▢
85
g
bloem
▢
3
eieren
▢
60
g
boter
▢
3
g
zout
Instructies
Doe voor het kookdeeg het water, boter en zout in een pan en breng aan de kook.
Zeef de bloem, neem de pan van het vuur en voeg de bloem ineens toe.
Zet de pan weer op het vuur en roer totdat het deeg als een bal van de randen en de bodem van de pan loslaat.
Laat het deeg iets afkoelen en roer er dan de eieren stuk voor stuk door.
Telkens het volgende ei als het vorige is opgenomen.
Kook de aardappels, pureer ze, voeg boter en eieren toe en breng de eieren op smaak.
Voeg het kookdeeg bij de puree in een verhouding van 1 op 3 delen.
Spuit met een gekartelde spuit mooie toefjes en bak deze in frituurvet van 175ºC goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch