Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Riz à la Valencienne
(Valenciaanse rijst)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
rijst
▢
1
dikke plak
gekookte ham
▢
1
ui
▢
100
g
boter
▢
2
eetlepel(s)
diepvrieserwtjes
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
80
g
champignons
▢
1
bouquet garni
Instructies
Schil de ui en hak ze fijn.
Was de paprika's en snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
Smelt 20 g boter in een pan en voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper.
Bak tot al het vocht verdwenen is.
Haal ze uit de pan en hou apart.
Smelt weer 20 g boter en bak hierin de stukjes paprika gedurende 5 minuten.
Zet deze ook apart.
Snij de ham in blokjes.
Smelt 30 g boter en voeg er de gehakte ui bij en bak deze gedurende 3 minuten en voeg dan de rijst erbij.
Bak deze tot hij glazig wordt en voeg dan 3½ dl water, de hamblokjes en bouquet garni toe.
Breng aan de kook.
Bedek de pan en zet ze 20 minuten in een oven van 160º C.
Als de rijst klaar is, haal dan het bouquet garni eruit, voeg er 30 g boter, de champignons, paprika en de erwtjes bij.
Serveer op een voorverwarmde dienschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Spanje