Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak ondertussen de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren.
Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de kipfilet ca. 1 minuut.
Voeg de groenten en de paddestoelen toe en wok deze ca. 4 minuten mee.
Schep er ca. 10 eetlepels woksaus door, voeg de rijst toe en wok nog 1 minuut.
Schep de five spice rijst op 4 diepe borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet de fris kruidige Conimex Atjar Tjampoer op tafel en voor een pittige toevoeging Hot Kroepoek.
Variatietip:
Vervang de gerookte kip door spekblokjes of gekruide tofureepjes. Voeg op het laatst een paar eetlepels fijngehakte peterselie of fijngeknipte bieslook toe.