Laat de lasagnebladen in gezouten kokend water glijden.
Houd het water 3 minuten tegen de kook aan.
Schep de bladen er uit en leg ze naast elkaar op een schone theedoek.
Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in de olie.
Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul.
Bak de champignons 3 minuten mee.
Roer de pastasaus erdoor.
Bereid de kaassaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Vul een ingevette ovenschaal (1 l) afwisselend met een laagje pastasaus en een laagje lasagnabladen.
Eindig met een lasagnalaagje, en verdeel de kaassaus en geraspte kaas erover.
Bak de lasagna in een voorverwarmde oven (200 C) in ca 30 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een gemengde salade.
Wijnadvies:
Canaletto, Montepulciano d'Abruzzo, rood, Italië
Info:
de lasagnabladen kunt u ongekookt verwerken, maar door ze even voor te wellen voorkomt u dat de pasta hard blijft en niet gaar worst als er te weinig vocht in de saus zit.