Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Piri piri roerbak met groene groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
400
g
piri piri Wokreepjes
▢
1
ui
in partjes
▢
1
groene peper
in ringetjes
▢
1
groene paprika
in repen
▢
600
g
panklare broccoli
in kleine roosjes
▢
2½
dl
tuinkruidenbouillon
van een tablet
▢
1-2
eetlepel(s)
maïzena
Instructies
Verhit de helft van de olie in een wok en bak het vlees al omscheppend op een hoog vuur bruin.
Schep het vlees uit de pan en verhit de rest van de olie.
Fruit de ui met de peper al omscheppend 3 minuten.
Voeg de paprika toe en bak hem 3 minuten mee.
Schep de broccoli erdoor en bak alles al omscheppend 5 minuten.
Schenk de bouillon erbij en schep het vlees erdoor.
Breng alles aan de kook en laat de groente op een laag vuur beetgaar worden.
Bind het kookvocht met de met water losgeroerde maïzena.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met röstirondjes.
Wijnadvies:
Golden Kaan Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken