Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Finocchi Gratinati
(gegratineerde venkel)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
venkelknollen
▢
zout
peper
▢
boter
▢
2-3
eetlepel
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
3
deciliter
slagroom
Instructies
Maak de venkelknollen schoon en verwijder de buitenste bladeren.
Snijd de venkelknollen in vieren en kook ze in een bodem water met zout tot ze zacht, maar niet slap zijn.
Beboter een ovenvaste schaal.
Laat de venkel goed uitlekken en doe de stukken in de beboterde schaal.
Bestrooi ze met wat zout, peper en de Parmezaanse kaas en giet er de slagroom over.
Bak het gerecht 15-20 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
Dien het direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch