Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel kip/kerrie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gesneden boerenkool
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
1
gele of rode paprika
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
300
gram
tagliatelle
▢
1
blik
gepelde tomaten in blokjes
ca. 400 gram
▢
1
kruidenbouillontablet
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
versgemalen peper
▢
Parmezaanse kaas
Instructies
Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe en laat deze even kort meefruiten.
Voeg dan de gesneden boerenkool toe en roerbak het geheel op hoog vuur tot de kool begint te slinken.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg de tomaatblokjes en een scheutje water toe.
Schep het geheel goed om en breng op smaak met de azijn en wat zout en versgemalen peper.
Schep dan het boerenkool mengsel door de pasta en doe alles daarna over in een (voorverwarmde) schaal of schotel.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de bouillon eventueel door een glas droge witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Ovenschotel