Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien en meloenbolletjes in honing citroensaus en cantuccini
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
aardbeien
▢
1
rijpe meloen
▢
4
zakjes vanillesuiker
▢
enkele flinke lepels honing
▢
1
flinke citroen
▢
1
liter
roomijs
▢
1
zakje
cantuccini
Italiaanse amandelkoekjes
▢
½
liter
slagroom
Instructies
Maak de aardbeien schoon en halveer de grote exemplaren.
Schep met een meloenbolletjeslepel bolletjes uit de meloen, doe die in een schaal en voeg de aardbeien toe.
Zoet het fruit met 2 zakjes vanillesuiker.
Pers de citroen uit en voeg de honing aan het sap toe.
Meng dit tot het geheel mooi vloeibaar is; voeg zo nodig honing toe tot een zuurzoete saus is ontstaan.
Schenk de saus over het fruit, meng alle goed en zet de schaal ± 2 uur in dekoelkast.
Klop de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker en 1 flinke lepel honing stijf.
Leg op ieder bord een plak of bolletje ijs en schep er het fruit met voldoende saus omheen.
Schep de slagroom op het ijs.
Geef de cantuccini er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
Land van herkomst
Italië