350gramverse vruchtenzoals aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen
1takjeverse rozemarijn
ahornsiroop
4eetlepel(s)Griekse yoghurt
Instructies
Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.