Bij mijn eerste ayam koening recept was het behelpen en roeien met de riemen die ik had
Dit keer had ik alle verse kruiden en specerijen in huis voor een nog authentieker recept
Eetlepelgoela djawamag ook bruine bastard suiker zijn
2theelepellaos
2theelepelketoembar
2theelepelsambal badjak
Djeroekperoet blaadjes
Sap van een halve citroen
2gekneusde stengels sereh
Halveliter water
Kipbouilionblokje
Romige kokosmelk
Instructies
Halveer de kuikenbouten
Kruid ze met vers gemalen zeezout
En vers gemalen zwarte peper
Maak de boemboe
Doe de olie in een kom
Schil de uien en doe ze in grove stukken in de kom
Haal de schil van de teetjes knoflook doe ze bik de kom in
Schil een stukje djahe groot genoeg voor 4 plakjes en doe de plakjes in de kom
Schil de koenjit en doe het in stukjes in de kom
Doe het stukje trassi erbij
Voeg de ketoembar toe
De laos
De asem
De sambal badjak
De goela djawa
De kemirienoten
En het sap van een halve citroen
Hak het geheel fjn met de staafmixer
Zet een wok op hoog vuur
Fruit de boemboe 3 minuten
Doe de delen van de 4 kuikenbouten erbij
Voeg 500 millimeter kokend water toe
En het kipbouilionblokje
Schep de boemboe goed door de kipdeleb
Leg de djeroekperoet blaadjes in de pan
En de 2 gekneusde stengels sereh
Ik doe altijd pas een half uur voor het eten de romige kokosmelk erdoor
Notities / Tips / Wijnadvies
Zoals ik al schreef had ik nu nog meer verse kruiden en specerijen om dit heerlijke kruidige gerecht nog authentieker te maken
Door de koenjit, de djahe en de knoflook is het een echte krachtpatser tegen virussen