Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozenkruimelvlaai
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
abrikozen
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
4
eetlepels
abrikozenjam
▢
250
gram
boter
▢
250
gram
witte basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
325
gram
bloem
▢
2
theelepels
kaneel
▢
zout
Instructies
Was de abrikozen, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Schep de abrikozen, het citroensap en de jam in een kom door elkaar.
Vet een lage taartvorm met een doorsnee van 26 cm in.
Klop in een kom 100 gr boter met 100 gr basterdsuiker en een snufje zout in ± 5 minuten tot een romig en crèmekleurige massa.
Klop er één voor één de eieren door en schep er luchtig 100 gr bloem door.
Schep het deeg in de vorm, strijk het over de hele bodem uit en verdeel er het abrikozenmengsel over.
Doe 225 gr bloem, 150 gr suiker en de kaneel in een kom en snijd er 150 gr koude boter in kleine stukjes door.
Wrijf dit mengsel met de vingers tot een kruimelig deeg en strooi de kruimels over de abrikozen.
Bak de vlaai in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Limburg