Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tarbot met spruitjes, spek en mosterdsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
moten tarbot. van 200 gram elk
▢
250
gram
spekblokjes
▢
1
kilo
spruiten
▢
3
sjalotjes
▢
bloem
▢
boter
▢
olijfolie
▢
peper en zout
voor de mosterdsaus:
▢
250
gram
boter
▢
2
eierdooiers
▢
2
eetlepel(s)
witte wijn
▢
1
koffielepel mosterd
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de spruitjes beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken onder koud water voor een frisgroene kleur.
Haal de tarbotmoten lichtjes door de bloem, bak ze gaar in wat boter en olijfolie en houd ze warm.
Verwijder het vet uit de pan en bak de spekblokjes krokant.
Doe er een klontje boter en de spruitjes bij. Laat alles even stoven en breng op smaak met peper en zout.
Saus:
smelt de boter, schep het schuim af en verwijder het bezinksel.
Klop de eierdooiers met de witte wijn, peper en zout op tot schuim.
Meng er geleidelijk de geklaarde boter onder en werk af met de mosterd.
Leg de tarbotmoten centraal op het bord, schik de spruitjes langs beide kanten en lepel de saus over de vismoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met duchesse- of natuuraardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis