De hoeveelheid suiker die u moet gebruiken kunt u aanpassen aan uw smaak, alleen wordt bij gebruik van weinig suiker de houdbaarheid wat minder.
Zoek citroenen uit met een dikke schil, die zijn makkelijker te raspen.
Rasp de schil af tot het wit, halveer ze en pers ze uit.
Verwarm, liefst in een roestvrijstalen pan (in elk geval geen aluminium), al roerend het sap met de geraspte schil en de helft van de suiker tot de suiker is opgelost.
Roer de eieren los met de rest van de suiker.
Ze moeten niet schuimig worden.
Voeg een scheutje heet citroensapmengsel toe.
Roer weer goed en giet dan de eiermassa bij het citroensap.
Verhit het geheel au bain marie tot de curd dik wordt.
Blijf in elk geval steeds roeren om schiften te voorkomen.
Giet de curd in een met sodawater uitgeookte en met heet water afgespoelde potten.
De curd wordt een stuk dikker na het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
u kunt ook sinaasappels of grapefruits gebruiken. Beiden vragen wel om minder suiker. Ook kunt u combinaties van smaken door verschillende vruchten te combineren.