Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasteibakjes met oesterzwammenragoût
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
oesterzwammen
▢
25
g
boter
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
eetlepel
droge sherry
▢
125
g
créme fraîche
▢
zout
▢
peper
▢
100
g
gekookte ham of extra champignons als vegetarisch gerecht)
▢
½
bos(jes)
peterselie
▢
maïzena om te binden
▢
4
kant-en-klare pasteibakjes
▢
1
citroen
▢
wat
blaadjes gemengde sla
▢
4
partjes citroen
Instructies
Oesterzwammen schoon wrijven en in reepjes snijden.
In de boter licht fruiten met de uiensnippers.
Als het vocht verdampt is de sherry, créme fraîche, champignons of ham en fijngehakte peterselie erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper en zo nodig licht binden met de maïzena.
Ragoûtbakjes in de oven voorverwarmen.
Bakjes vullen en op bordjes of groot bord plaatsen.
Een teveel aan ragoût ernaast scheppen en garneren metd e blaadjes sla en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch