Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chinees rundvlees met broccoli en paksoi
(voor 4 personen, 11 punten per persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
zilvervliesrijst
ongekookt
▢
800
gram
mager runder stoofvlees
in blokjes
▢
1
paksoi
in repen gesneden
▢
400
gram
broccoli
de roosjes
▢
2
koffielepels
zonnebloemolie
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
verse
gember
2x2 cm gesneden
▢
2
rode pepers
in ringen gesneden
▢
3
sjalotjes
in ringen gesneden
▢
2
sereh
gekneusd, citroengras
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
3
eetlepels
hoisinsaus
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
2
blokjes
groentebouillon
opgelost in 400 ml water
▢
400
ml
water
om de 2 bouillonblokjes in op te lossen
▢
verse
koriander
naar smaak, gesneden
▢
2
theelepel
Chinees 5-kruidenpoeder
▢
2
limoenen
het sap en de rasp ervan
▢
1
theelepel
sesamzaadjes
geroosterd
▢
peper
uit de molen
▢
zout
uit de molen
Instructies
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de knoflook, sjalot, gember, peper en de serehstengels ( citroengras) tot het begint te kleuren.
Voeg dan het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin.
Doe dan de tomatenpuree en de 5 kruidenpoeder erbij en goed door elkaar.
Voeg dan de hoisinsaus, sesamolie, sojasaus, bouillon, limoensap en de limoenrasp toe en roer door het vlees.
Zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen in een afgesloten pan.
Haal na 3 uur de serehstengels eruit, voeg de paksoi toe en laat nog 30 minuten mee sudderen. Proef even en maak op smaak met verse peper en zout.
Laat het nog een half uurtje zonder deksel op de pan na sudderen.
Kook in dat half uurtje de broccoli en de rijst.
Garneer het vlees met de koriander en het sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eet smakelijk! (gemaakt in de 6 liter Crockpot)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees