Doe de kipfilet in een pannetje water met verse peper en zout en breng aan de kook.
Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan.
Giet af, laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar Zet apart.
Meng in een schaaltje de ketjap manis en sojasaus, de gembersiroop, de appelazijn, de sambal, het citroengras en de suiker tot een papje zodat dat klaar staat.
Doe de ui, knoflook en verkruimelde kippenbouillonblokjes in 1 liter water en breng aan de kook.
Doe de gezeefde tomaten en het mengsel van de ketjap erbij, roer door elkaar en breng aan de kook. Voeg dan het maïzena papje toe, roer goed door elkaar..
Voeg de gepluisde kip toe en breng nog even aan de kook.
Laat dit geheel nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen, blijf wel steeds even roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak de soep af met wat bosui ringen en taugé. Je kunt ook omeletreepjes toevoegen als je wilt.
Voor twee personen:
Breek vier eieren, voeg twee eetlepels magere koffiemelk toe en wat peper, zout en gedroogde peterselie. Meng met de garde door elkaar. Bak de omelet in wat PAM spray op laag vuur met deksel op de pan. Snij in reepjes en doe in de soep.