Meng de ketchup, ketjap, azijn, sambal, maggiblokjes en de nasimix, dit is de marinade voor je kip.
Voeg de kipblokjes toe aan de marinade.
Laat dit minimaal 3 uur marineren, langer mag ook (liefst een hele nacht).
Fruit de ui een minuut of 4 aan in de becel.
Voeg de gemarineerde kip samen met de marinade toe en roerbak weer een minuut of4.
Doe de champignons erbij, roer door elkaar en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Doe na 20 minuten de pindakaas erbij en laat het nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan.
Voeg dan de Alpro Cuisine light toe, roerbak goed door elkaar en laat nog even 5 minuutjes opstaan. Proef even en maak eventueel af met peper en zout naar smaak als dit wenselijk is..
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met “Zoetzure rode ui-komkommer” (0 punten) en “Nasi van bloemkoolrijst” (1 punt)