Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kip gehakt saté schotel met bloemkoolrijst a la Sandra
(Voor 4 personen, 8 punten per persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bloemkoolrijst
verkrijgbaar bij Appie
▢
600
gram
kipfilet
om gehakt mee te maken
▢
400
gram
Thaise wokgroente
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
1
ui
klein gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
15
ml
ketjap manis
▢
15
ml
sojasaus
▢
5
gram
cayennepeper
▢
10
gram
gerookt paprikapoeder
pikant
▢
10
gram
kurkumapoeder
▢
10
gram
djinten
komijnpoeder
▢
15
ml
sambal oelek
▢
15
ml
Dijon mosterd
▢
100
gram
Calvé pindakaas
▢
2
maggiblokjes
verkruimeld
▢
20
gram
Greensweet Stevia Brown
▢
100
ml
Coco biologische kokosmelk light
▢
15
ml
becel light
▢
lente-ui
of bosui
Instructies
Maak gehakt van de kipfilet, dit kan met een vleesmolen maar ook met een keukenmachine.
Je kunt het ook gewoon heel erg klein snijden.
Bak de ui in de becel 2 minuutjes op hoog vuur even aan.
Voeg alle groente en de knoflook toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
Doe de tomatenpuree en de kip erbij, meng door elkaar en roerbak 3 minuutjes mee.
Voeg de bloemkoolrijst, de sojasaus, de ketjap manis, de sambal, de mosterd en alle kruiden toe en roerbak ook dit 3 minuutjes op hoog vuur.
Voeg dan de pindakaas en de kokosmelk toe en roerbak dit nog 3 minuten op hoog vuur door elkaar.
Schep op een bord en maak af met de lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip