Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Taco’s met kip en bonen a la Sandra
(Voor 6 personen, 4 punten per goed gevulde taco)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
kipfilet
8 minuten voorgekookt en gepluisd
▢
8
taco’s
▢
100
gram
ijsbergsla
gesneden
▢
150
gram
bacon
reepjes
▢
2
teentjes
knoflook
gerookte / geplet en klein gehakt
▢
1
gele paprika
in blokjes
▢
1
blikje
mais
300 gram (uitgelekt)
▢
1
blikje
Bonduelle chili bonen
300 gram (klein beetje uitgelekt)
▢
1
blikje
tomaat
400 gram gepelde (met sap)
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
zakje
Fajita seasoning mix
▢
1
eetlepel(s)
Greensweet Stevia Brown
▢
1
dessertlepel
gerookt paprikapoeder
pikant
▢
100
gram
Eatlean proteïne kaas
zelf geraspt
▢
12
eetlepel(s)
Dorito’s hot salsa saus
Instructies
Zet de kipfilet op in water met peper en breng aan de kook.
Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan.
Afgieten, af laten koelen en uit elkaar pluizen.
Roerbak de baconreepjes, gerookte knoflook en de paprika zonder olie of vet een minuut of 5 aan.
Doe de tomatenpuree, de Greensweet Stevia Brown en de gepluisde kipfilet erbij en roerbak 2 minuutjes mee.
Voeg de gepelde tomaat, de fajita kruiden, het gerookte paprikapoeder, de chili bonen toe en laat onder af en toe roeren een minuut of 10 sudderen.
Doe dan de maïs erbij, roer door elkaar en laat nog een minuut of 5 zachtjes op staan.
Met de taco’s heb ik niks bijzonders gedaan, niet voorverwarmd maar zo uit de verpakking op een bord.
Doe de ijsbergsla in de taco, schep het mengsel erbij en maak het af met de salsasaus en de geraspte kaas.
Twee stuks goed gevulde taco’s per persoon als avondeten is dus 8 punten en als lunch één goed gevulde taco voor 4 punten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Taco's & Nacho's