Kipgehaktballetjes met mozzarella in geroosterde paprikasaus
Weer één van mijn eigen recepten Weight Watchers waardig gemaakt. Heerlijk. "Kipgehakt balletjes met mozzarella in geroosterde paprikasaus". Recept voor 6 personen, 11 punten per persoon.(Voor 6 personen, 11 punten per persoon)
Maak gehakt van de kipfilet en de kipdijfilet (of laat het kipgehakt maken bij een Turkse slager)
Meng het gehakt met het paneermeel, 1 klein verkruimeld maggiblokje, het gerookt paprikapoeder, de knoflookpoeder, het zout, de peper, de peterselie en de oregano
Maak hier balletjes ( ik had 18 stuks, 3 balletjes per persoon) van en druk in het midden van de bal een stukje mozzarella.
Gehakt goed dichtmaken.
Verhit 15 ml becel light en bak de balletjes een minuut of 10 rondom bruin.
Draai het vuur uit en zet de balletjes apart (ze zijn dan nog niet helemaal gaar van binnen).
Fruit de ui en de knoflook in 15 ml becel light en voeg de tomatenpuree toe.
Roerbak even mee en voeg dan de paprika, de sinaasappelsap, de bouillon, het gerookte paprika poeder en de balsamico azijn toe.
Roer door elkaar en laat een paar minuutjes pruttelen. Voeg de balletjes toe.
Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen met deksel op de pan……………………………proef als het klaar is even en voeg eventueel naar smaak nog wat verse zwarte peper en/of zout toe.
Kook ondertussen de pasta.
Leg de rucola op een bord.
Doe daar bovenop een schep pasta en vervolgens de balletjes met wat saus.
Verdeel de olijven er overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP: draai de balletjes met natte handen, je kunt ze dan veel beter en mooier dicht “boetseren”.