Lasagne van overgebleven verse spaghettisaus a la Sandra
Lasagne van mijn eigen spaghettisaus die ik pas gemaakt had en waar ik twee porties van had ingevroren. Voor 4 personen, 10 punten per persoon.(voor 4 personen, 10 punten per persoon)
Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en laat een half uurtje in een vergiet staan.
Spuit wat PAM spray in een grillpan en grill de plakken aubergine om en om.
Verwarm de pastasaus in een pan.
Doe de velderwtjes, het groentebouillonblokje en de Italiaanse kruiden erbij en meng door elkaar.
Spuit wat PAM spray in een ovenschaal en leg onderin wat plakken aubergine.
Doe daar bovenop de pastasaus en dan lasagnebladen en wat plakjes kaas.
Dan weer pastasaus, plakken aubergine, lasagnebladen, plakjes kaas, en weer saus.
Eindig met pastasaus en begin met de bechamelsaus.
Verwarm nu de oven vóór op 180 graden!
Bereidingswijze van de Bechamelsaus:
Verwarm de melk in een pannetje en voeg de bloem toe, blijf roeren.
Het wordt een dikke brij maar dat gaat weg door het toevoegen van de de Alpro cuisine light.
Doe de Alpro cuisine light er al roerend beetje bij beetje bij.
Roer tot je een mooie gladde saus hebt.
Blijft het nog te dik, voeg dan water toe, geen melk meer!
Doe de rest van de oregano, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak erbij.
Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar, zet het vuur uit en roer de 2 eieren er doorheen.
Verdeel de bechamelsaus over het gerecht en plaats 35 minuten in het midden van de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
(De volledige hoeveelheid saus Bechamel zoals hier beschreven is in totaal 14 punten.
Deel zelf door het aantal porties dat je ermee maakt.
Als je lasagne of moussaka voor 6 personen maakt en je doet dit erover heen, is het dus 14 gedeeld door 6, maak je iets voor 4 personen, deel je die 16 punten door 4)