Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart van Astrid Veltman 4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
appels
▢
50
gram
boter
▢
½
dl
calvados
▢
150
gram
bloem
▢
150
gram
boter
▢
3
eieren
▢
een snufje zout
▢
1
zakje
bakpoeder
Instructies
Schil de appels en snijd ze fijn.
Vermeng de bloem en de suiker en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Doe de eidooiers en het bakpoeder erbij, schenk de calvados erbij en meng dit verder door elkaar.
Voeg de appels toe.
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het deeg.
Doe dit in een beboterde springvorm en zet de taart ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Strooi er poedersuiker over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart