Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart met kokos
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm, doorsnee 24 cm
Ingrediënten
▢
1
zakje
droge gist
7 gr
▢
1
dl
melk
▢
150
gram
bloem
▢
90
gram
suiker
▢
zout
▢
75
gram
boter
▢
3
eieren
▢
160
gram
gemalen kokos
▢
nootmuskaat
▢
1
eetlepel
gemalen kaneel
▢
2
appels
bijvoorbeeld Golden Delicious
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Los de gist in 2 eetlepels melk op.
Zeef de bloem boven een kom, voeg 75 gr suiker en een mespunt zout toe en meng de boter erdoor.
Roer er één voor één de eieren door, schenk de rest van de melk erbij en roer het glad.
Kneed er 120 gr kokos, een mespunt nootmuskaat en 1/2 eetlepel kaneel door.
Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes.
Druk het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Leg de appels dakpansgewijs in een cirkel op het deeg.
Meng 40 gr kokos, 15 gr suiker en 1/2 eetlepel kaneel en bestrooi de appels met dit kokosmengsel.
Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart