Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart met vanillevulling
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
200
gram
boter
▢
100
gram
suiker
▢
1
ei
▢
300
gram
bloem
Voor de vulling:
▢
750
gram
appels
▢
50
gram
rozijnen
▢
50
gram
amandelen
gehakte
▢
100
gram
marsepein
onbewerkte
▢
½
liter
melk
▢
100
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
of het merg uit 1 vanillestokje
▢
½
pakje
vanillepuddingpoeder
om te koken
▢
3
eieren
Instructies
Kneed een deeg van de boter, de suiker, het ei en de bloem en leg dit ± 1 uur in de koelkast.
Rol het dan uit en bekleed er een ingevette springvorm van 26 cm doorsnee mee.
Snijd de geschilde appels in schijfjes en rangschik die met de amandelen en de rozijnen op het deeg.
Verkruimel de marsepein en roer hem met de helft van de melk glad.
Vermeng de rest van de melk met het vanillemerg, de suiker en het marsepeinmengsel en breng dit al roerend aan de kook.
Roer er met een garde het puddingpoeder door, breng het opnieuw aan kook en laat het gedeeltelijk afkoelen.
Klop er dan de eieren door en schenk het mengsel op de appels.
Strijk de bovenkant glad en bak de taart in ± 45 minuten in een hete oven (225°C) gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart