Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart uit grootmoeders tijd
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
350
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
250
gram
boter
▢
175
gram
suiker
▢
snufje
zout
▢
1
eidooier
Voor de vulling:
▢
6-8
goudrenetten
▢
100
gram
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
2
theelepels
kaneel
▢
50
gram
rozijnen
Instructies
Kneed de boter, de bloem, de suiker en het zout tot een samenhangende bal en laat deze op een koele plaats in een half uur stijf worden.
Schil de appels, snijd ze in 8 partjes en schaaf ze met een komkommerschaaf in dunne plakjes.
Bekleed de bodem (doorsnee 30 cm) en de wand van een met boter bestreken en met paneermeel bestrooide springvorm met ruim de helft van het deeg.
Vul deze deegbodem met de appelschijfjes, strooi er telkens wat (vanille)suiker, kaneel en rozijnen tussen.
Vorm smalle reepjes of rolletjes van het overgebleven deeg en leg die, in ruiten, op het vulsel.
Plak ze stevig op het deegrandje van de wand vast.
Maak van overgehouden deeg rondom nog een rand (deze rand gaat over de uiteinden van de deegreepjes).
Vermeng de eidooier met 1/2 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
Verwarm de oven voor op 175°C en bak de taart hierin in ± 1 1/4 uur lichtbruin en gaar.
Laat de taart in de springvorm afkoelen (zo voorkomt u het uiteenvallen van de rand).
Snijd de taart in punten en serveer die met een toef slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland