Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaartjes met puntjes kaas
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 kleine vormpjes
Ingrediënten
▢
150
gram
bloem
▢
100
gram
koude boter
▢
50
gram
basterdsuiker
▢
zout
▢
een snufje
kruidnagelpoeder
▢
1
ei
▢
4
appels
▢
1
eetlepel
melk
▢
een dikke plak
pittige oude kaas
Instructies
Kneed een deeg van de bloem, de boter, de suiker, het zout en het kruidnagelpoeder en zet dit ± 30 minuten in de koelkast.
Verdeel het dan in 4 bolletjes, rol die uit, leg de lapjes in de vormpjes en prik de bodempjes met een vork flink in.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
Schik in elk vormpje een appel.
Klop het ei met de melk en wat suiker los en schenk dit over de appels.
Bak de taartjes in een op 175°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten lichtbruin.
Snijd de plak kaas in mooie puntjes en serveer die bij de warme taartjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Nederland