Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenbrood
(Een goede manier om overrijpe bananen te verwerken) Dit gebak kan goed worden ingevroren in een polytheen zak waar alle lucht is uitgedrukt.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
goed rijpe bananen
▢
50
gram
boter
▢
150
gram
fijne kristalsuiker
▢
2
eieren
▢
225
gram
zelfrijzend meel
*
▢
een snufje zout
Instructies
Moes de bananen.
Roer de boter en de suiker tot room.
Sla de eieren er door.
Voeg meel, zout en bananen toe en meng alles goed.
Vet een broodblik in voor een brood van 675 g of iets groter en bestuif het met bloem.
Vul het blik met het beslag.
Bak het brood ± 1 uur in het midden van een matig hete oven (190°C) tot het goudbruin is, terugveert na indrukken en van de randen van het blik wijkt.
Keer het brood op een rooster om af te koelen.
Serveer dun-beboterde sneetjes.
* Dit recept kunt u ook maken met half wit en half volkoren zelfrijzend meel.
Als er geen volkoren zelfrijzend meel te koop is, moet u 1/2 theelepel bakpoeder toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake