Doe de kipfilets in water met vers gemalen peper en zet op het vuur.
Als het water kookt het vuur half laag draaien en 8 minuten laten koken met de deksel dicht op de pan.
Na het koken afgieten en af laten koelen en uit elkaar pluizen.
Bereid alle andere dingen voor het gerecht voor en zet alles klaar..
Bak de ui, sjalot, peper en knoflook even een paar minuutjes aan in de sesamolie.
Blus af met de bouillon.
Voeg de paprika, champignons en gember toe en roerbak dit nog een minuut of 5 op half hoog vuur.
Doe de ketjap, sojasaus, hoisinsaus, suiker en oestersaus erbij en roerbak dat op hoog vuur nog een minuut of 3.
Voeg de gepluisde kip toe en roerbak dit een minuutje mee.
Voeg als laatste de woknoedels toe en meng door elkaar.
Wok nog even goed door elkaar tot alles goed warm is.
Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe (ik heb niets meer toegevoegd).
Doe de rucola in een diep bord en schep het eten erop.
Serveer de taugé en eventueel lente uitjes apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is geen pittig gerecht maar wel een smaakvol gerecht. Wil je wat meer pit, vervang dan de hoisinsaus door 2 eetlepels Calvé pindakaas en een eetlepel sambal oelek. Er komt dan wel een puntje bij, dan is het gerecht 9 punten per persoon.