Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Bosvruchtentaart
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de bodem:
▢
100
gr
boter
▢
110
gr
suiker
▢
1
ei
▢
1
mespunt
zout
▢
200
gr
bloem
▢
75
gr
pure chocolade
Voor de vulling:
▢
1
pakje
banketbakkersroom
▢
1
eetlepel
fraise de bois
aardbeienlikeur
▢
4
bakje
bosvruchten
bramen, frambozen, bosbessen en aardbeien
Instructies
Roer met een keukenmachine de boter, de suiker, het ei, de bloem en het zout door elkaar en laat het deeg in de koelkast een half uur rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een vlaaivorm van 28 cm in.
Rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem in de oven in ± 25 minuten lichtbruin en gaar.
Haal de bodem uit de vorm en laat hem afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en bestrijk de bodem hiermee.
Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er 1 eetlepel fraise de bois door.
Maak het fruit schoon en laat het uitlekken.
Zet de bodem op een vlakke ondergrond, smeer de banketbakkersroom over de taart en strijk het glad.
Leg nu de vruchten in een mooi patroon op de taart.
U kunt banketbakkersroom ook zelf maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart