Courgette pasta met vers gemaakte pastasaus a la Sandra
(De pastasaus is voor 4 personen en 4 puntenper persoon maar ik gebruik de helft van de saus voor dit gerecht en de anderehelft om lasagne te maken op een andere dag. Ik heb het dus met twee personengegeten en heb de helft van de saus bewaard.)
1eetlepel(s)Greensweet Stevia Brownbruine suiker voor 0 punten!
2eetlepel(s)Italiaanse kruiden
1dessertlepel gerookt paprikapoeder
1theelepelcayenne peper
1groentebouillonblokjeverkruimeld
1rundvleesbouillonblokjeverkruimeld
1eetlepel(s)basilicum in olie
1eetlepel(s)becel light voor in de keuken
100gramEatlean kaaszelf gerapt
Instructies
Doe de becel in een pan en roerbak daarin de bacon, ui, rode ui, bleekselderij, puntpaprika en peper even 3 minuutjes en laat dan met deksel op de pan 5 minuten sudderen.
Voeg de tomatenpuree, knoflook en cayennepeper toe en roer door elkaar.
Doe de tartaar erbij en rul dit gaar.
Voeg de Italiaanse roerbakgroenten en de champignons toe, meng door elkaar en doe alle kruiden (BEHALVE DE BASILICUM OP OLIE!!), de bouillonblokjes, de Greensweet Stevia Brown erbij en de gezeefde tomaten.
Laat dit 1 uur op laag vuur met deksel op de pan pruttelen.
Snij slierten van de courgettes en raps de kaas.
Doe de slierten courgette in een wok en roebak 2 minuutjes op hoog vuur zonder vet of olie.
Schep de helft van de saus erdoor en roerbak het geheel nog 5 minuutjes.
Schep op een diep bord en maak af met geraspte kaas.
De andere helft van de pastasaus is voor de volgende dag om lasagne van te maken of voor in de vriezer.